Kouvolassa on yhteensä seitsemän koira-aitausta ja koirapuistoa, jossa koirat saavat oleskella vapaan. Koirapuistot ovat oiva tapa päästää koira liikkumaan ja tutustumaan toisiin koiriin sekä harjoittamaan tärkeää sosiaalista kanssakäymistä ja nenätöitä. Koirapuistoissa riittää temmellettävää, haisteltavaa ja leikittävää!

Muista, että koirapuistossa koira on aina omistajansa vastuulla. Muista noudattaa yhteisiä sääntöjä, äläkä tuo aggressiiviseen käyttäytymiseen taipuvaista tai ongelmakoiraa koirapuistoon vapaaksi päästettäväksi, kun paikalla on muita koiria. Omistajan harkintakyky ja koulutustaidot ovat tärkeitä koirapuistoissa. Muista noudattaa etikettiä, ja kunnioita muita koiria ja omistajia.

Eskolanmäen koira-aitaus

Eskolanmäessä sijaitseva koira-aitaus on luonnonläheinen paikka, jossa koiran voi päästää täysin vapaaksi leikkimään ja juoksemaan. Eskolanmäki on suhteellisen rauhallinen paikka, mutta muita koirakin siellä tapaa jatkuvasti.  

Pikku-palomäen koirapuisto

Karvatura kantoi aina kesällä hiekkaa sänkyyn kun otettiin koirat sisällä

Pikku-palomäen koirapuistossa on paljon yhteisöllistä menoa ja leikkimahdollisuuksia kaikenkokoisille koirille. Palomäen tunnettu koiraporukka on noin 30 hengen yhteisö, jossa kaikenkokoisille koirille järjestetään epävirallista toimintaa.

Koirapuistoon pääsee ilmankin mihinkään ryhmään liittymistä, ja kaikki koirat otetaan avosylin vastaan. Koirapuistossa on hyvät puitteet ja paljon tilaa leikkiä ja riehua omistajan ja koiran kanssa.

Marjonniemen koirapuisto

Marjonniemen koirapuisto on viihtyisä koira-aitaus, joka sijaitsee Kouvolan keskustassa aivan terveysaseman takana. Koirapuisto on aika suosittu paikka, ja se on hyvä kohtauspaikka kaikenrotuisille ja kaiken kokoisille karvakorville.

Koirat saavat temmeltää puistossa vapaana ja tutustua rauhassa toisiinsa. Koirapuisto on aika vilkas, ja sopii hyvin sosiaalisuutta kaipaaville koirille ja omistajille. Marjonniemen koirapuistossa on tilaa harrastaa ja leikkiä. Koirapuistossa on saniteettitilat kakkapusseille ja leikkikaluja koirille. Ethän vie koirapuistosta löytyviä palloja, frisbeitä tai muita leluja pois aitauksesta.

Käyrälammen koirapuisto ja vesikoulutuspaikka

Käyrälammella sijaitsee ainutlaatuinen koirapuisto – lammella on mahdollista leikkiä koirien kanssa täysin koiraharrastukseen osoitetulla rannalla! Vesialue on rajattu kelluvalla puomilla ja koirat saavat harjotella vedestä noutamista tai sukeltamista kaikessa rauhassa ilman ulkoisia häiriötekijöitä.

Vesileikit ovat monen noutajan ja vesikoiran lempipuuhaa etenkin kesäisin, joten alue on todella suosittu! Iltaisin ja aamuisin koiralammella on kuitenkin rauhallista, joten säikymmän ja epäsosiaalisemmankin koiran tuominen vesitreeneihin ja leikkeihin onnistuu omistajilta.

Valkealan Niinistössä sijaitseva koirapuisto

Valkealassa sijaitseva koirapuisto on monipuolinen aitaus, jossa koiran voi päästää rauhassa vapaaksi. Koirat saavat leikkiä keskenään ja myös omistajien yhteisöllisyyttä on paljon kehuttu, kuten kaikissa Kouvolan koiraharrastepaikoissa.

Käyttäytymisetiketti koirapuistoissa ja koira-aitauksissa:

Muistathan noudattaa yhteisiä sääntöjä. Pidä koirasi vapaana aitauksessa, jos luotat koirasi käytökseen. Pidä koiraasi kuitenkin silmällä, äläkä jätä sitä yksin. Älä tuo koira-aitaukseen tai vesileikkipaikoille rokottamatonta, kiimaista tai vihaista koiraa. Myös sairaat koirat voivat käyttäytyä aggressiivisesti, joten älä tuo sairasta koiraa puistoon. Vastuu koirasta on aina omistajalla. Älä vahingoita koirapuiston kasvillisuutta tai aitausta millään tavalla.

Ainoastaan Käyrälammen koira-aitauksessa on sallittua heittää lumipalloja, keppejä tai muita esineitä koulutustarkoituksessa. Samalla on kuitenkin otettava muut omistajat ja koirat huomioon.

Huomioi, ettei koirasi aiheuta häiriötä lähialueen asukkaille.

Pidä portit aina suljettuna. Kerää ulosteet roska-astiaan, ja huolehdi alueen yleisestä siistyidestä.

Yhteisiä sääntöjä noudattamalla kaikilla tulee olemaan mukava ja antoisa koirapuistokokemus. Ethän siis tahallasi riko niitä, ja muistathan aina kunnioittaa muita!