Tässä rekisteröidään koira

Yksi suurimmista uhista koirille on niiden jättäminen oman onnensa nojaan. Koirat ilman rekisteröintiä on yhä enemmissä määrin kasvava ryhmä koiria, joihin kuuluu niin hylättyjä kuin uusiakin koiria.

Koiran rekisteröinti on erittäin tärkeää tehdä mahdollisimman nopeasti. Sen avulla saat koirallesi useita hyötyjä, joita et saisi ilman rekisteröintiä.

Koiran rekisteröinti on tärkeä asia

Jos olet juuri hankkinut uuden koiran, tulee sinun välittömästi aloittaa prosessi sen rekisteröimiseksi. Yleensä rekisteröinti suoritetaan antamalla koiralle oma tunnusmerkintä. Kun merkintä on annettu pystyy koiran helposti tunnustamaan uniikista merkinnästä. Koiran merkinnän lisäksi tunnistusmerkintään voidaan laittaa esimerkiksi omistajan tietoja kuten puhelinnumero tai osoite.

Koska koirissa itsessään ei ole valmiiksi tietoja, kannattaa rekisteröinti suorittaa. Esimerkiksi ihmisille annetaan heti syntymän yhteydessä oma uniikki tunnus, esimerkiksi 221165-609U. Tämän tunnuksen avulla eri sivustot kuten casinot ilman rekisteröitymistä pystyvät vahvistamaan pelaajan henkilöllisyyden sekä varmistamaan sen, että alaikäinen pelaaja ei pääse sivustolle.

Kun koira sitten mahdollisesti jossain kohtaa pääsisi irti, pystyy sen löytänyt henkilö selvittämään kenelle koira kuuluu todellisuudessa. Tässä ominaisuudessa on useita loistavia etuja.

Ensimmäinen ongelma on siinä, että jos ilmoitat löytyneestä koirasta julkisesti. Kuka tahansa saattaisi väittää sinulle, että koira on juuri heidän. Ilman sirullista tunnistusta on erittäin vaikeaa todentaa se, että kenelle koira todellisuudessa kuuluu. Etenkin sellaiset ihmiset jotka harrastavat pentujen tehtailua saattavat yrittää etsiä käsiinsä kadonneita koiria, jotka ovat suosittuja koirarotuja.

Toinen positiivinen asia on se, että omistajan löytäminen on helppoa. Aina omistaja ei edes välttämättä tiedä sitä, että oma koira on päässyt karkaamaan. Kun kenneli voi olla heti yhteydessä omistajaan koiran löytyessä, säästää se varmasti niin omistajan kuin koirankin hermoja huomattavasti.

Suomessa on neljä eri tietokantaa

Juuri nyt eri yhdistykset pitävät neljää eri tietokantaa. Nämä tietokannat ovat:

  • ER-merkintä: Tämä rekisteri on suunnattu erikoisille koirille, jotka eivät voi käyttää FI-tietoja. Nämä koirat voivat olla esimerkiksi sellaisia koiria, joissa sekoitetaan kahta eri rotua.
  • FI-merkintä: FI merkintä soveltuu sellaisille koirille, jotka ovat täysirotuisia. Esimerkkejä tämmöisistä koirista ovat Corgi tai Puudeli.
  • EJ-merkintä: Nämä koirat ovat sellaisia koiria, joita ei voi käyttää pentujen tekemiseen.
  • FIX-merkintä: Nämä koirat ovat sellaisia koiria, joilla on oma uniikki tunnistusmerkintä sekä omistajiin kohdistuva tietokanta.