Mitkä rodut ovat suosittuja koirien omistajien keskuudessa juuri nyt

Labradorin noutaja pentu

Oletko juuri nyt hankkimassa koiraa? Ei hätää, sillä Kouvolan koirapuistoon ovat kaikki koirat tervetulleita rodusta ja koosta riippumatta. Tärkeintä on vain se, että puistojen säännöt sekä asiallinen käyttäytyminen ovat hallussa niin sinulla kuin koirallasi.

Jos et vielä ole varma siitä, että mikä koira sopisi juuri sinulle olemme keränneet puistojen perusteella vinkkejä sellaisista koirista, joita voisit harkita. Näitä listan koiria olemme päässeet näkemään myös omissa puistoissamme, joten koirasi ei tule jäämään lajin ainoaksi edustajaksi.

Toki jos haluat sellaisen koiran jota ei ihan joka päivä vastaan tule, ei tämä lista välttämättä ole juuri paras mahdollinen sinulle. Hankitpa sitten minkä tahansa koiran, niin muista aina se, että rekisteröimättä jättäminen on suuri riski koiralle sekä sen tulevaisuudelle.

Labradorin noutaja

Labdradorin noutaja on yksi suosituimmista roduista koirien keskuudessa koskaan. Tämä noin 30 kiloiseksi kasvava koira on loistava valinta lähes jokaiseen lähtöön.

Koiralta tulee varmasti löytymään paljon energiaa pitkäksi aikaa. Se myös pitää erilaisten asioiden kuten pallojen noutamisesta, joten voit vaikka heitellä palloa koiralle sen energian kuluttamiseksi.

Labradorin noutaja on myös suhteellisen helppo kouluttaa, joten voit opettaa sille useita eri temppuja. Toki myös tämä vaatii aikaa, joten hiljaa hyvä tulee kuten muidenkin koirien kohdalla on todettu.

Puudeli

Pieni, keskikokoinen tai suuri puudeli – Tee valintasi taloutesi koon mukaan. Mikäli asut pienessä talossa eikä sinulla ole paljoa aikaa ulkoiluttaa koiraa, on pieni puudeli varmasti loistava valinta sinulle.

Jos taas majailet isommassa talossa on suuresta puudelista varmasti enemmän iloa koko perheelle sekä Kouvolan alueen puistoille.

Toki isossakin koirassa tulee mukana miinuksia, vaikka se onkin muilta ominaisuuksiltaan lähes samanlainen kuin pienemmät puudelit. Suurimmat miinukset koon kasvamisessa ovat etenkin trimmaus kulujen sekä ruoka kulujen kasvaminen. Jos nämä eivät kuitenkaan riko budjettiasi, on iso puudeli varmasti loistava valinta.

Varmasti yksi tärkeimmistä syistä suureen puudelien suosioon on se, että ne eivät laske karvaa asuntoon. Näin voit pitää kotisi ainakin hieman siistimpänä. Toki kaikki koirat sitten tuovat mukanaan hiekkaa ja risuja ulkoa, mutta senhän jokainen varmaan osasikin arvata aivan itse.

Corgi

Corgi poseeraa

Corgi ei syyttä ole yksi 2000 luvun suosituimmista koirista. Se on myös useiden kuuluisuuksien kuten kuningatar Elisabethin suosima rotu.

Tämä rotu on loistava sellaiseen perheeseen, jolla on jo jonkin verran kokemusta koirista.

Corgit ovat hyvin älykkäitä koiria, ja ne oppivat käytännössä mitä tahansa temppuja. Toki miinuksena on se, että ne päästävät asuntoon paljon karvaa. Karvojen poistamisesta tulee siis varmasti tuttua puuhaa.

Muutoin tämä koira on varmasti loistava valinta, sillä se omaa paljon energiaa sekä korkean motivaation uusien temppujen oppimista varten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *